Únor, březen na Agentuře

Náš agenturní strom má stabilní silné větve a z nich i okolo vyrůstá mnoho malých větiček. Různě se potkávají, spojují a zase rozpojují. Některé už dorostly a některé stále rostou dál, vyvíjí se a hledají cestu. Chceme se s vámi podělit o další kus cesty, kterou program v roce 2021 roste.

Služby pro rodiny s dětmi jsou realizovány zčásti běžně terénní formou tam, kde to nynější situace umožňuje a tam, kde to situace rodin vyžaduje. Na formu online jsme si již také oboustranně zvykli a jsme takto pravidelně v kontaktu. Například dětem pomáháme s přípravou na výuku a plněním úkolů. Hledáme i malinko jiný přístup ve výchově a vzdělávání, snažíme se vytvářet nové pracovní listy a pomůcky, aplikovat jiné způsoby motivace a podpory dětí i rodičů. Zapojujeme pohyb jako prevenci i léčbu.

V poradně nadále přijímáme dotazy na nejrůznější témata. Opět se nám objevuje známá spotřebitelská problematika – podomní „nabízeči“ levnějších energií se stále někde vyskytují a škodí. Na klienty doléhá dlouhodobě nepříznivá situace související i s koronavirem a vládními opatřeními – pomáháme s komunikací se zaměstnavateli, úřady práce i exekutory. Řešíme s rodiči vztahy v rodině, edukujeme, mediujeme, poskytujeme terapie. Některé aktivity poskytujeme formou online.

Prevence ve školách se nyní neposkytuje. Přemýšlíme, jestli ustoupit a naše programy aplikovat i formou online a jak neztratit jejich kouzlo, které tkví především v těsné interakci s žáky, práci formou zážitku a bezprostřední reakci na témata, která aktuálně vyplynou.

Podporujeme zoologické zahrady. Kupujeme stravenky, adoptujeme na víkend, cvičíme a běháme pro jejich obyvatele.

Úspěšně jsme se zapojili do realizace sbírky pro bývalého kolegu, který potřeboval pomoc získat finanční prostředky na auto pro speciální úpravu. Více informací najdete v odkazu Sbírka na auto, které dovolí tátovi být zase s rodinou

Vyrábíme pomůcky na přípravu škol, na nácvik logopedie – stříháme, lepíme, malujeme.

Hledáme sponzory pro naše vedlejší aktivity, které slouží na propagaci, fundrising a rozvoj dovedností našich klientů.

 

Měníme prostředí okolo nás, zvelebujeme, zkoušíme nové věci, pečujeme o sebe. Umíme pomáhat a umíme se i dobíjet. My zůstáváme „pozitivní“!